Croque Monsieur er en fransk nasjonalskatt (gourmet ostesmørbrød) som serveres på alle bistroer i Frankrike. Den tradisjonelle måten å lage Croque Monsieur på er litt mer komplisert enn andre ostesmørbrød, men vi har laget turvarianten som er SUPER ENKEL å lage og smaker SJUKT GODT.
Du trenger ingen fransk bistro, kun et bål eller primus. Du får begge variantene her.
Tomatsalat: Cherrytomater 1-2 ss honning 1dl olivenolje Salt Pepper
Dette gjør du hjemme (Forberedelsestid:10 min):
Croque Monsieur:
Riv gryereosten i en bolle
Tilsett mascarpone, dijonsennep, salt og pepper og rør sammen
Blandingen helles i en egnet oppbevaringsboks
Tomatsalat:
Del cherrytomater i 2 og ha de i en liten oppbevaringsboks
Hell over 1-2 ss vinaigrette og rør rundt. Du er ferdig.
Slik lager du vinaigrette: Ha i 1-2 ss honning, 1-2 ss dijonsennep, saften fra 1 halv sitron, 1 dl olivenolje og litt salt og pepper i et tomt og rent syltetøyglass. Sett på lokket og rist.
Du er ferdig for nå. Naturen kaller..
På leirplass:
Tilberedelse i toastjern på bål:
Smør et godt lag med osterøre på hver skive og legg på skinke.
Legg skiven sammen med osterøresidene mot hverandre
Smør godt smør på utsiden av skivene og legg de i toastjernet
Husk å vende toastjernet med jevne mellomrom slik at toasten ikke brennes
Når skivene er gylne og osteblanding siver ut mellom skivene er Croque Monsieur i toastjern på bålet ferdig.
Tilberedelse på primus:
Stek 2 gode skiver med landbrød i godt smør i stekepannen. Stek til de er gylne og sprø
Ta ut og avkjøl litt.
På siden som er stekt tar du først et tynt lag med osterøre, så skinke og så topper du med et lag osterøre
Smelt smør i panne, sett primusen på lav varme og legg ostebrødet tilbake med den ustekte siden ned og legg på lokk.
Følge med når du ser osteblandingen er smeltet så er Croque Monsieur på primus ferdig.